Έπεα Πτερόεντα

Ήρθε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανήμερα 13 Δεκέμβρη 2021 στα Καλάβρυτα, προσκεκλημένος του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, για να τιμήσει την μνήμη των δολοφονηθέντων Καλαβρυτινών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν, μάταια κατά την άποψή μου, όχι απλά να ζητήσει συγνώμη, αλλά να δώσει εξηγήσεις αναφέροντας τους λόγους που τον έκαναν να υπογράψει τα δύο επίμαχα Προεδρικά Διατάγματα μία μόλις ημέρα πριν φύγει από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δύο Προεδρικά Διατάγματα που κατά κοινή ομολογία παραχαράσσουν την Νεότερη Ιστορία μας, υποβαθμίζοντας παράλληλα το ρόλο των Καλαβρύτων και της Αγίας Λαύρας στην Επανάσταση του 1821.

Αναφερόμαστε στα Π.Δ., 35/2020 και 36/2020 με ΦΕΚ 61/Α/12-3-2020, που το καθένα από αυτά στο άρθρο 1 αναφέρουν:

το 35/2020 (διαβάστε ολόκληρο το ΠΔ εδώ) ότι: "Καθιερώνουμε την 17η Μαρτίου, επέτειο της  έναρξης του ενόπλου αγώνα κατά των Τούρκων το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Ανατολικής Μάνης του Νομού Λακωνίας." και 

το 36/2020 (διαβάστε ολόκληρο το ΠΔ εδώ) ότι: "Καθιερώνουμε την 17η Μαρτίου, επέτειο της  έναρξης του ενόπλου αγώνα κατά των Τούρκων το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Δυτικής Μάνης του Νομού Μεσσηνίας."

Αντί εξηγήσεων ο κ. Παυλόπουλος ανήμερα στις 13 Δεκέμβρη 2021 στα Καλάβρυτα είπε: "Υπάρχει κανείς που ν’ αμφισβητεί ότι από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση; Να αμφισβητεί ότι εδώ είναι η Κιβωτός του Έθνους, ο τόπος που αναγεννήθηκε το ελληνικό κράτος;"

Δυστυχώς αυτή τη φράση του κ. Παυλόπουλου, κάποιοι προσπαθούν να μας τη "σερβίρουν" ως συγνώμη απέναντι στους Καλαβρυτινούς, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφαση του Θανάση Παπαδόπουλου να τον προσκαλέσει στον τόπο μας. 

Την απάντηση στα λόγια του τεως Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Καλάβρυτα, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υπέγραψε την τελευταία ημέρα της θητείας του, την δίνουν:

η ομηρική φράση «ἔπεα πτερόεντα» που σημαίνει λόγια του αέρα και

η λατινική έκφραση "Verba volant, scripta manent" που σημαίνει τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν...

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
MSc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.